De sector laat van zich horen. Doe mee!

Ingediend door sociaal werker op di, 16/06/2020 - 09:07
logo

“Snoeien om te groeien”, weet je nog? Zo stelde de overheid het. Hoe ongelooflijk klinkt het vandaag dat de sector moest betogen tegen besparingen? De COVID 19 crisis heeft heel hard de noden in de samenleving blootgelegd : stijgende (kinder)armoede, allerhande samenlevingsproblematieken (o.a. latent en expliciet racisme), vereenzaming en een heel grote nood aan verbondenheid en sociaal contact met elkaar. Allemaal kerntaken waar het brede sociaal en cultureel werk iets aan doet. Natuurlijk moet er dan ook niet bespaard worden maar moet er een groot investeringsplan komen. Met een soliede financiering. Voor degelijke werkomstandigheden en een duurzaam aanbod voor onze burgers. Een andere optie is er immers niet.

Ook de sociaal werkers hebben veel deugd gehad aan het warm applaus, de lovende woorden en de sympathie. Nu is het aan de overheid om er daadwerkelijk iets mee te doen. Daarom voeren de werknemers van de ganse non profit-sector een grote nationale online-actie op 18 juni.

In alle zorg-welzijn-en cultuurorganisaties eist het personeel:

  • meer loon voor elke werknemer
  • aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
  • minder werkdruk,
  • meer personeel op de vloer
  • géén besparingen maar investeringen

Werk je in de non profit, ken jij iemand die in de sector werkt, je partner, een familielid of een vriend(in). Laat hen weten dat je ze steunt. Maak met je smartphone een korte steunboodschap (foto, video, ...) en stuur die via whatsapp naar 0471 06 47 50 of mail die naar non-profit@acv-csc.be. Tijdens de actiedag wordt alles mooi in beeld gebracht en laten we zien dat de bevolking ook achter hun eisen staat.